Sektörler

Norm Additive başta otomotiv ana sanayi ve tedarikçileri olmak üzere imalat, medikal, makine ve havacılık sektörlerine üretim ve mühendislik desteği sağlamak için faaliyette bulunan bir ileri teknoloji şirketidir.

Sektörler
01


Otomotiv

Eklemeli imalat, bir hızlı prototipleme teknolojisi olarak otomotiv endüstrisi tarafından uzun yıllardır benimsenmiştir. Bununla birlikte, son on yılda, otomotivde seri üretim için eklemeli imalatın kullanımı keşfedilmeye başlanmış ve üç boyutlu yazıcılar, prototip üretmek için isteğe bağlı olarak kullanılan bir ekipman olmaktan çıkıp üretimde mutlak bir gerekliliğe dönüşmüştür. Otomotiv üreticilerinin, üretim maliyetlerini ve toplam ağırlığı azaltırken, üretimi ekonomik ve çok çeşitli sürüş tiplerini ve enerji depolama sistemlerini entegre etmek için uyarlanabilir tasarımlar geliştirmeleri giderek daha fazla talep edilmektedir. Eklemeli imalat, araç geliştirme sürecinin tüm yönlerinde özelleştirme çözümleri sağlayarak tasarımdan üretime kadar verimlilik ve üretkenlik sağlamaktadır. Otomotiv endüstrisinde eklemeli imalat günümüzde ölçeklenebilir tasarım, kalıp-takım, tasarım özelleştirme, test ve doğrulamada kullanılmaktadır.

02


Kalıp ve Takım

Yalnızca otomotiv endüstrisinde bile takım bileşenlerinin üretimi, aylarca süren geliştirme süresine ve yüz binlerce dolarlık bir harcamaya neden olabilmektedir. Özelleştirilmiş takımlar, fikstürler, aparatlar ve kalıplar tasarlamak ve üretmek, üretim sürecinin tartışmasız en pahalı yönüdür. Ayrıca bir takımın hasar görmesi veya bir fikstürün yeniden tasarlanması gerekliliği, tüm üretim döngüsünü geciktirmektedir. Eklemeli imalat, geleneksel teknolojilere kıyasla haftalar yerine sadece birkaç saat içinde özelleştirilmiş takımların hızlı ve kolay üretimi için paha biçilmez bir teknolojidir. Kalıplama endüstrisinde, metal eklemeli imalatın güçlü yönleri esas olarak konformal soğutma çözümlerinde yatmaktadır. Eklemeli imalat, en karmaşık kalıp tasarımlarında dahi yerleşik soğutma kanalları üretmeyi mümkün kılmakta, böylece geleneksel kalıp üretimi yöntemlerine kıyasla daha kısa tasarım süresi, daha düşük üretim maliyetleri ve daha iyi parça kalitesi elde edilmesine yardımcı olmaktadır. Kalıpları, takımları, fikstür ve aletleri üretmek için eklemeli imalatın kullanılması, tasarımdan üretime geçişte hassasiyeti artırmakta, teslim sürelerini ve maliyetleri azaltmaktadır. Ek olarak, parça işlevselliğinin geliştirilmesini ve ürünleri özelleştirmek için tasarım özgürlüğü sağlamaktadır.

03


Makine & Otomasyon

Eklemeli imalat teknolojisindeki son gelişmeler, bu teknolojiyi endüstriyel makinelerin imalatında daha erişilebilir ve uygulanabilir hale getirmiştir. Makine imalatı için üç boyutlu yazıcıları kullanmanın başlıca avantajları, daha yüksek ürün geliştirme hızı ve tedarik zinciri verimliliği, daha düşük kurulum maliyetleri ve atıkların azaltılmasıdır. Yeni makinelerin piyasaya sürülmesi sürecinde, üretim mühendisleri sürekli olarak makinenin üretim maliyetlerini düşürmek ve kar paylarını iyileştirmek amacıyla parça üretmenin alternatif yollarını araştırmaktadır. Bir endüstriyel makinenin seri üretim süreci tipik olarak birkaç yüz veya birkaç bin parçadan oluşur. Bu üretim ölçeği, birçok eklemeli imalat çözümü için de fırsat yaratmaktadır, çünkü az adetli ürünlerde tasarım ve prototip aşamalarında elde edilen hemen hemen her türlü başarılı maliyet azaltma çabası, seri üretime de birebir yansımaktadır. Geleneksel üretim yöntemleri yerine eklemeli imalat teknolojilerini tercih etmek, üretim maliyetlerini azaltmak ve ürünlerin pazara sunulma süresini hızlandırmak için son derece faydalı olabilmektedir.

04


Medikal

Bugün küresel tıp endüstrisi, eklemeli imalat teknolojisinin en büyük kullanıcılarından biridir. Eklemeli imalatın karmaşık tasarım özgürlüğü ve kişiselleştirmedeki avantajları tıp endüstrisinde öne çıkmaktadır, çünkü bu teknoloji her hasta özelinde kapsamlı kişiselleştirme, organik şekiller üretme yeteneği ve her bir özel bileşenin hızlı düşük hacimli hızlı üretilebilmesini sağlamaktadır. Cerrahlar, MRI ve CT taramalarından alınan verileri kullanarak 3B basılı modeller üretmek ve cerrahi teknikleri uygulamak için bu modelleri kullanmaktadır. Diş laboratuvarları hastaların taramalarını kullanarak kişiye özel tedavi gereçleri ve çözümler oluşturabilmektedir. Hastaya özel implantların üretimi, geleneksel üretim tekniklerini kullanarak çok pahalı ve zaman alıcı olabilmekte, ancak eklemeli imalat kullanılarak hızlı ve hassas bir şekilde üretilebilmektedir.

05


Havacılık

Havacılık ve uzay sektöründe üretimin teknik ve ekonomik hedefleri, işlevsel performans, teslim süresinin azaltılması, hafif ağırlık, karmaşıklık, maliyet yönetimi ve sürdürülebilirliktir. Optimum bir tasarım çözümü seçilirken bu hedeflerin her biri dikkatlice düşünülmelidir. Eklemeli imalat, havacılık uygulamalarında maliyet ve teslim süresinin azaltılması, benzersiz tasarım çözümleri, yüksek verimli ve hafif tasarımlar aracılığıyla bileşen sayısının azaltılması (performans geliştirme veya risk yönetimi için birden çok bileşenin birleştirilmesi) da dâhil olmak üzere birçok fırsata sahiptir. Yaygın örnekler, termal yüke maruz kalan bileşenlerde dâhili soğutma kanallarının üretimi veya geleneksel birleştirme işlemlerinin ortadan kaldırılmasıdır. Bu fırsatlar, sıvı yakıtlı roket motorları, itici tanklar, uydu bileşenleri, ısı eşanjörleri, turbo makineler ve valfler de dâhil olmak üzere bir dizi ticari havacılık uygulamasında hâlihazırda benimsenmiştir. Eklemeli imalat kullanımı, takım üretim adımlarının atlanıp doğrudan bitmiş parçalara ulaşmayı, böylece hızlı prototipleme ve kavramsal tasarım incelemesi ve doğrulaması yapılmasını sağlamaktadır. Bu esneklik mühendislerin birden fazla konfigürasyonu test etmesine, müşteri tercihlerini bulmasına, ürün lansmanındaki riskleri en aza indirmesine ve genel teslim süresini kısaltmasına olanak tanımaktadır. Havacılık ve uzay sektöründe eklemeli imalat teknolojisinin ana avantajı, performansı en üst düzeye çıkarmak, tasarımları pekiştirmek, güvenilirliği artırmak ve yakıt verimliliğini sağlamak üzere üretim maliyetlerini şişirmeden tasarım karmaşıklığını artırmaya olanak tanımasıdır. Eklemeli imalat ayrıca isteğe bağlı ve yerinde yedek parça üretimine izin vererek, depolama ve eskime maliyetlerini azaltmada da etkili olmaktadır.

Bize Ulaşın

Eklemeli imalat alanında sunduğumuz ürün ve hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize ulaşın.

İLETİŞİM FORMU